Zomervakantie.
Ik ken niemand die niet uitkijkt naar de zomervakantie.
Hét moment om eens lekker de zon op te zoeken. Heerlijk de hele dag niets doen, in de zon liggen bakken aan de rand van het zwembad terwijl de kinderen zwemmen/spelen/slapen.
Vies bruin worden, roseetje bij de ondergaande zon op het balkonnetje van je appartement in je korte broek.
Beeld gevormd? Top!
Gooi dat beeld dan nu maar de prullenbak in.
Onze middelste kan namelijk niet tegen de warmte. Niet tegen de Nederlandse, niet tegen de Spaanse, gewoon niet. Er gaat iets niet helemaal goed met zijn warmteregeling waardoor hij na 30 minuten in het badje bij 30 graden in de zon compleet verkleumd is van de kou. Maar ook dat hij het zo warm krijgt dat je hem zijn velletje wel uit zou willen trekken om hem te koelen. Goed, geen warme oorden voor ons dus dit jaar. En vliegen zagen we ook niet echt zitten met een 3,5 jaar oude peuter en een baby van 8 maanden als we zelf ook nog een leuke tijd zouden willen hebben. Maar waar dan naartoe?!?!
Manlief had besloten dat hij niet verder dan 1400 km wilde rijden. Rome zou te ver zijn.
Dus het wensenlijstje was:

  • met de auto
  • niet meer dan 1400 km
  • niet te warm
  • zwembad binnen 15 minuten met de auto
  • activiteiten voor zowel pubers als peuters...
  • iets van natuur of cultuur en als het even kan iets wat op onze bucketlist staat. (papa en mama willen zelf ook nog wel iets zien)

En zo kwamen we terecht in.....
Noorwegen

Oslo is te ver, Bergen ook. Dus wat wordt het dan. We kwamen terecht in Hovden. Een plaatsje langs de Rv 9, wat vooral populair is onder skiërs. Gevolg dus dat we voornamelijk foto's op internet vonden van een mooi pak sneeuw...

En dus gingen we met de auto en de boot naar Hovden. WAT EEN VERSCHRIKKELIJK MACHTIG MOOI LAND is Noorwegen!
Voor elk wat wils hier. Zo heeft onze puber kleiduiven geschoten (oke oke, papa mocht ook), onze middelste heerlijk steentjes staan gooien in de rivier en trampoline gesprongen en de kleine Madam zich prima vermaakt met het speelgoed van broerlief.
Blijft dat bucketlistpuntje over. Die hebben we ook kunnen aftikken. Noorse Fjorden. Wat geweldig! De weg er naar toe, daar zelf en de weg terug waren voor iedereen een feestje met tunnels (voor de peuter) en sneeuw voor onze puber.
Over een paar jaar willen we nog terug om naar de Trolltunga te lopen (lees enkeltje kost je gemiddeld 4,5 uur lopen dus je bent de hele dag onder de pannen en met de kinderen nu is dat verre van een slim plan)

plaatje komt via google

Anywayz....
Genoeg te zien en te doen hier zonder te verbranden, ruziën met mensen om een bedje aan het zwembad en uren te wachten op je bagage, als die überhaupt al meegekomen is.

Ik ben verliefd.